ŠamaricaWindows

ŠamaricaWindows je osnovana 1997. godine sa sedištem u Kačarevu, u opštini Pančevo. Bavi se izradom i ugradnjom građevinske stolarije.

Tokom našeg višegodišnjeg rada u stolarskoj industriji pokazali smo veliko umeće i izuzetan kvalitet u oblasti obrade drveta i  proizvodnje  građevinske stolarije koja je naš glavni finalni proizvod.

Proizvodni pogon firme Šamarica Windows nalazi se u Kačarevu, i prostire se na 5.000 m2, obuhvata savremeno opremljenu upravnu zgradu, proizvodne hale, dve sušare kapaciteta 50 m³, i savremenu lakirnicu. Takođe, možemo se pohvaliti velikim brojem stručno osposobljenih radnika–stolara  koji učestvuju u celokupnom procesu proizvodnje.

Samostalna stolarska radnja Šamarica Windows raspolaže savremenim tehnološkim linijama na kojima se proizvodi vrhunska fasadna i unutrašnja stolarija od drveta. Proizvodnji fasadne stolarije od čistog drveta – hrast, čamovina i meranti, dodali smo i proizvodnju drvenih prozora sa spoljašnjom aluminijumskom zaštitom – prozori “drvo + aluminijum sistem Šamarica“, koji  omogućava odličnu zvučnu i toplotnu izolaciju prozora, kao i njihovu otpornost na različite atmosferske uticaje.

Naš proizvodni program obuhvata i izradu profilisanih drvenih lajsni za sistem prozora aluminijum + drvo.

U svojoj proizvodnji se oslanjamo na tradiciju i iskustvo, ali se, takođe, trudimo  da pratimo nove  trendove u tehnologiji proizvodnih procesa i obrade drveta, kao i da radimo na daljem usavršavanju proizvoda i poboljšanju stručnih znanja zaposlenih iz oblasti drvne industrije.

Visok kvalitet i prepoznatljiv stil izrade stolarije, kao i pouzdanost  u rokovima izrade,  glavna su nam preporuka u saradnji sa partnerima.  Napornim radom, pouzdanošću i kvalitetom uspeli smo da uđemo u lanac vodećih proizvođača fasadne stolarije na teritoriji republike Srbije, a ostvarujemo i odličnu saradnju sa inostranim partnerima iz Rusije i iz zemalja u našem region.

Prozor Sistem Šamarica Windows izrađen je od četvorostrukog lameliranog drveta prve klase ,debljina drveta štoka je 78mm a debljina drveta krila 82mm. Ovaj profil prihvata paket stakla od 42mm u koji se mogu ukombinovati razni paketi u zavisnosti od porudžbine. Staklo paket se može povećati i do 48mm ovisno o zahtevu investitora. Za prozore ovog tipa posedujemo Rozenhajm i IMS sertifikat za izvoz u Evropsku uniju i Švajcarsku.

Aluminijum je sistem Šamarica ekstrudiran u Sapi, Italija.

Dihtunzi su EPDM što obezbeđuje dobro zaptivanje i dug vek.

Okov je Roto NT nosivosti 130 kg po krilu.

Zaštitni aluminijumski profili sa spoljašnje strane, preko prilagođenih standardnih profila okvira i krila drvenih prozora, kao najzastupljenija varijanta kombinovanja drveta i aluminijuma, sve će se više koristiti, naročito u stambenoj izgradnji.

Prednosti prozora nastalih optimalnom kombinacijom dva vredna materijala su sledeće: dobra stabilnost, trajnost, lako održavanje i popravke, postojanost i lako održavanje spoljašnjih površina u odnosu na sve atmosferske uticaje, veliki izbor boja za spoljašnju obradu, kao i drveta za definisanje izgleda prema prostorijama, veliki izbor oblika i veličina, ekološka prihvatljivost – drvo je obnovljiv materijal, aluminijum se u potpunosti reciklira, dobra toplotna izolacija, odlične osobine vezane za građevinsku fiziku (buka, toplota, stabilnost, poboljšane statičke osobine) što omogućuje da se smanje ukupne dimenzije profila, unutrašnji prostori odaju prirodnu atmosferu prijatnu za boravak.

Prilikom izrade prozora u kombinaciji drveta i zaštitnog aluminijumskog profila mora se obezbediti da se velike toplotne dilatacije aluminijumskih profila koji su spolja izloženi ekstremnim temperaturama, tako prihvate i amortizuju da ne utiču nepovoljno na kvalitet prozora. Isto tako, mora se obezbediti kvalitetna ventilacija drvenih profila sa spoljašnje strane, to jest aluminijumski profili moraju da budu tako konstruisani i postavljeni da vazduh neprekidno može da struji i iza njih. Spojni elementi se moraju pokriti, i oni ne smeju da smanjuju presek drvenih profila. Tehničke karakteristike pobrojane za prethodne vrste prozora važe i za njihovu kombinaciju.  

Novi proizvod I inovacija firme SamaricaWindows, podizno-klizni system koji je moguce uraditi od čistog drveta i u kombinaciji drvo-aluminijum. Prednost ovog sistema je dobro dihtovanje, lako korišćenje a  i pogodan je za osobe sa invaliditetom jer mu je prag u ravni sa podom.

Maksimalna širina krila je 250 cm.